Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: Αλληλεγγύη στην ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Να μην περάσει η γραμμή τρομοκρατίας κυβέρνησης – κεφαλαίου, για σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, προκειμένου να εφαρμοστεί ανεμπόδιστα η αντιλαϊκή πολιτική.
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς – Ιθάκης καταδικάζει τη στάση του αναπληρωτή συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ και Διευθυντή σχολείου του Νομού, Σπύρου Παγώνη απέναντι στην ΕΛΜΕ. Η κήρυξη ενός σωματείου ως «ανεπιθύμητου» στο χώρο εργασίας, το να γίνεται ο Διευθυντής «απουσιολόγος» όσων...
παρακολουθούν τις ενημερώσεις της ΕΛΜΕ, η επίκληση της «νομιμότητας» για να απαγορευθεί η ενημέρωση των μαθητών για τα προβλήματα της παιδείας, η αναγόρευση της διεκδίκησης προσλήψεων και ασφάλειας σε «αιτία πολέμου» ενάντια στα συνδικάτα, αποτελούν έκφραση της γενικότερης βρώμικης δουλειάς που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, οι διοικήσεις και ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός. Πόσο μάλλον όταν φτάνουν στη χειροδικία προκειμένου να επιβάλλουν τη «σιγή ιχθύος».

Είναι προφανές πως τέτοιες αντιδημοκρατικές ενέργειες βάζουν πλάτη σε έναν κοινωνικό εκφασισμό. Τι άλλο είναι η «διδασκαλία» για να γίνει υπόθεση ευρύτερων μαζών και νεολαίας ο «αγώνας» για «νόμο και τάξη», ενάντια στην «κομματικοποίηση», όπως βαφτίζονται οι διεκδικήσεις για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία και το αντιπάλεμα της στρατηγικής ΕΕ - κεφαλαίου. Ο λαός μας έχει ζήσει πολλές φορές στο παρελθόν με άλλους πρωταγωνιστές (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) την ίδια προσπάθεια: να μπει στο γύψο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να καλλιεργείται το «διαίρει και βασίλευε» και ο κοινωνικός αυτοματισμός.

Κάθε αντιλαϊκή πολιτική είχε και έχει σαν απαραίτητη συνοδεία τον αυταρχισμό. Αυτό άλλωστε δείχνουν γενικότερα τώρα οι εισαγγελικές παραγγελίες, οι απειλές, τα αγροτοδικεία, η χρήση χημικών από τα ΜΑΤ και η ολοένα πιο συχνή χρήση των δυνάμεων καταστολής, η προετοιμασία της νομοθεσίας για το λοκ – άουτ, ο «αέρας στα πανιά» της κρατικής – εργοδοτικής τρομοκρατίας. Ο καπιταλισμός που σαπίζει είναι αντίδραση σε όλη τη γραμμή του μετώπου και όλοι οι διαχειριστές του, μαζί και η «πρώτη φορά αριστερά» αποκαλύπτονται. Ταυτόχρονα όλα αυτά δείχνουν το φόβο απέναντι στο λαϊκό παράγοντα και τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς– Ιθάκης στέκεται αλληλέγγυα στην ΕΛΜΕ-ΚΙ και βροντοφωνάζει:

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!!!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΜΕ-ΚΙ!!!

Αργοστόλι 29/2/2016

Ο Πρόεδρος
Η Γραμματέας
Γαβρίλης Γιώργος
Ζιάννη Αφροδίτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.