Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Η ΕΝΑΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΔΕΗ


ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΕΝΑΚ
Η ΕΝΑΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΔΕΗ
Ένα ακόμα βήμα έξαλλου, επικινδύνου αυταρχισμού και φασιστικοποίησης της πολιτικής - κοινωνικής ζωής της χώρας αποτελεί η προαποφασισμένη "επιστράτευση" - επίταξη των υπηρεσιών των εργαζομένων στη ΔΕΗ, στην οποία προχώρησε πρωί Σαββάτου η κυβέρνηση, με στόχο να εμποδίσει και να καταστείλει τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση - ξεπούλημα της λεγόμενης «μικρής» ΔΕΗ και να εφαρμοστεί έτσι και στον τομέα της ενέργειας το ιμπεριαλιστικό σχέδιο για την Ελλάδα..
Ένα αγώνα με περιεχόμενο πανεργατικό, που αποτελεί αίτημα και έχει την στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Έτσι, στην χώρα μας, μετά απο σειρά τέτοιων περιστατικών και πρακτικών 'επιστράτευσης" σε πολλούς κλάδους και αγώνες εργαζομένων, κυριαρχεί απροσχημάτιστα πλέον, σαν μόνιμη κατάσταση και σαν "καθεστώς" ο απόλυτος αυταρχισμός, η ανωμαλία, η επικίνδυνη - "φασιστικού τύπου" αντικοινωνική θεωρία του λεγόμενου "κοινωνικού αυτοματισμού", η ωμή εξυπηρέτηση και οι εντολές των ξένων κέντρων, η ανεργία, η εξαθλίωση, το πλαίσιο βαθιάς εξάρτησης, λαικής εργατικής εκμετάλλευσης και τρομοκρατίας προς την κοινωνία, ένα καθεστώς βίας και καταστολής, που αυτοί (εγχώριο μπλοκ εξουσίας και ξένα κέντρα) ονομάζουν και χαρακτηρίζουν, σύμφωνα με τις επιδιώξεις και τις ανάγκες τους, ως ένα "κανονικό" κράτος. 
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση βρίσκεται η δίκαιη λαϊκή αντίσταση, ο ενιαίος αγώνας του λαού, μονόδρομος επιβίωσης και ελπίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.