Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Ε.Α.Σ.: Αιτήσεις νοµιµοποίησης αυθαίρετων στάβλων για επιδότηση του Ζωικού κεφάλαιου

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει τους ιδιοκτήτες αυθαίρετων στάβλων και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων ότι, σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση, λιγότερο από 20 μέρες απέμειναν και συγκεκριμένα έως 12 Σεπτέμβρη 2016 προκειμένου να αιτηθούν την νομιμοποίηση τους. 
 Η νοµιµοποίηση των αυθαίρετων είναι απαραίτητη για την προβλεπόµενη έκδοση άδειας, η οποία σύµφωνα µε τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης, θα πρέπει να προβλέπει τα απαραίτητα τετραγωνικά µέτρα στο στάβλο ανάλογα µε το ζωικό κεφάλαιο που δηλώνεται στην Ενιαία Αίτηση... Επιδοτήσεων, ώστε να έχει τις προδιαγραφές να στεγάζει το 100% των ζώων. Επιπλέον πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε διαδικασία για την αδειοδότηση του στάβλου θα πρέπει να ελεγχθεί αν το αγροτεµάχιο και συγκεκριμένα ο στάβλος απέχει τις απαραίτητες από το νόμο αποστάσεις. 
Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν αυθαίρετοι στάβλοι και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, προσωρινής διαμονής, σε δημόσιες εκτάσεις οι οποίες έχουν παραχωρηθεί νομίμως ή, σε ιδιωτικές εκτάσεις, οι οποίες είναι καταχωρημένες στην Ενιαία Αίτηση Επιδοτήσεων. 
Επίσης μπορούν να υπαχθούν όλες οι αυθαίρετες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και στάβλοι, ανεξαρτήτως μεγέθους, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται κατασκευές όπως σιλό, αποθήκες, κτίσματα γεωτρήσεων, εκκολαπτήρια, μύλοι ζωοτροφών στους οποίους παράγονται προϊόντα για ίδια χρήση της μονάδας και όχι για πώληση κ.λ.π., καθώς και να τακτοποιηθούν αυθαίρετες αλλαγές χρήσης κτίσματος από σταβλική εγκατάσταση (π.χ. θάλαμος εκτροφής) σε αποθήκη για την εξυπηρέτηση των αναγκών της μονάδας. Για περισσότερες διευκρινήσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά οι ενδιαφερόμενοι Θιακο – Κεφαλλονίτες Κτηνοτρόφοι μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Αγροτών (Κ.Ε.Α.) που λειτουργεί καθημερινά στο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα του Ε.Α.Σ. στο Αργοστόλι.

Από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.