Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ν.ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ




Αργοστόλι, 25/7/15
Προς: Μ.Μ.Ε και Φορείς
Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, πραγματοποίησε χθες Παρασκευή 24 Ιούλη 2015 για τα ζητήματα υγείας παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητή του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Αργοστολίου και εκτελών χρέη διοικητή και του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου κ. Ζαφειρόπουλο, καθώς και στον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς κ. Δρακουλόγκωνα.
Στην παράσταση συμμετείχαν αντιπρόσωποι από το Εργατικό Κέντρο, την ΕΛΜΕ, την Ένωση Γονέων, τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΕΣ ΝΑΤ και την Επιτροπή Αγώνα Λειβαθούς. Ο Πρόεδρος του ΕΚΚΙ Γαβρίλης Γιώργος κατάγγειλε την πολιτική κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όλου του....
μπλοκ του ευρωμονόδρομου που από κοινού με ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ εργάζονται για την φτωχοποίηση του λαού και την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων του.
Το πρόβλημα της υγείας στο Νομό έχει τραγικές διαστάσεις αφού έχουν αποψιλωθεί όλες οι ασχολούμενες με την πρόληψη δομές υγείας (Μαντζαβινάτειο, αγροτικά ιατρεία, ΚΥ, ΕΚΑΒ, ψυχική υγεία κλπ) και έχει επιβαρυνθεί με όλα τα περιστατικά το Νοσοκομείο Αργοστολίου, κι αυτό με τεράστιες ελλείψεις. Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι και άνεργοι δεν έχουν πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας, Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο αφού η εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς, ο υποσιτισμός αλλά και τα κοινωνικά αδιέξοδα επιτείνουν το πρόβλημα, ενώ περιοχές με σχολεία θα βρεθούν χωρίς γιατρό με τη νέα σχολική χρονιά. Καμία μέριμνα δεν υπάρχει και για τα πιστοποιητικά υγείας εκατοντάδων μαθητών.
 Οι πληγές των σεισμών δεν έχουν κλείσει, νερό πόσιμο δεν υπάρχει για χρόνια στο Αργοστόλι, ενώ αν συμβεί κάτι στο νησί που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από το Νοσοκομείο δεν υπάρχει αεροπορική και, κυρίως, ασφαλής – φθηνή – ολοχρονική ακτοπλοϊκή σύνδεση για μεταφορά σε άλλο Νοσοκομείο του ηπειρωτικού κορμού.
Εκ μέρους της Επιτροπής ξεκαθαρίστηκε ότι δίπλα στη συγκέντρωση τροφίμων, φαρμάκων κλπ θα υπάρχει δράση, κόντρα στις πολιτικές σε όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος του λαού, που παίρνουν νέα διάσταση με το «αριστερό» μνημόνιο τρία. Υπάρχει η δυνατότητα, τονίστηκε, για άλλη πολιτική, με κεντρικό σχέδιο σε μια λαϊκή οικονομία, έξω από την ΕΕ να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες.
Η Επιτροπή διεκδικεί: 
·         να διασφαλιστεί πλήρως η καθολική παροχή υγείας και φαρμάκων χωρίς καμία επιβάρυνση για το λαό με ευθύνη της κυβέρνησης. 
·         Καμία περικοπή στα δημόσια νοσοκομεία. Πλήρης στελέχωση σε Νοσοκομείο Αργοστολίου και Μαντζαβινάτειο, Κέντρα Υγείας Ιθάκης και Σάμης, αγροτικά ιατρεία. 
·         Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία πληρωμή ή συμμετοχή των ανέργων σε υγειονομικές, φαρμακευτικές και προνοιακές παροχές.  
·         Ζητήθηκε, ακόμη, να παρασχεθούν με κλιμάκια γιατρών όλων των ειδικοτήτων από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια δωρεάν τα πιστοποιητικά υγείας για όλους τους μαθητές με περιοδείες του κλιμακίου στα σχολεία.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου προσπάθησε να διασκεδάσει την κατάσταση κάνοντας λόγο για ρεαλισμό και διαχείριση των αντιλαϊκών δεδομένων, ενώ αναγνώρισε ότι υπάρχει έλλειψη πόρων (μετά τις 10 Αυγούστου, είπε, θα τίθεται ακόμη και σοβαρό θέμα λειτουργίας) και ότι οι προσλήψεις στην υγεία παραπέμπονται στις καλένδες. Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς έκανε αναφορά στην επιδότηση που θα κάνει η Περιφερειακή Αρχή της «Αριστερής Πλατφόρμας» με 300 ευρώ σε γιατρούς, για πρόσληψη και εργασία σε ορισμένα για απομακρυσμένα ιατρεία (με περικοπή κονδυλίων από ίδιους πόρους). Επίσης αναφέρθηκε και ουσιαστικά διαφήμισε προγράμματα της ΕΕ για τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας και την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού. Ουσιαστικά έκρυψε πως υπάρχουν δις για τους επιχειρηματικούς ομίλους και ψίχουλα για τα λαό.
Εκ μέρους της Επιτροπής καταγγέλθηκε ο «ρεαλισμός» της Διοίκησης του Νοσοκομείου και της Περιφερειακής Αρχής, μέσα από τον οποίο εξωραΐζεται η εγκληματική πολιτική κεφαλαίου – ΕΕ. Η Επιτροπή δεσμεύτηκε να συνεχίσει τη συλλογή βοήθειας, να παρέμβει στο θέμα διαχείρισης των κονδυλίων ώστε τα είδη να πάνε στους δικαιούχους και όχι στους μεσάζοντες όπως συνήθως συμβαίνει και πάνω από όλα να συνεχίσει τον αγώνα για το ξερίζωμα των αιτιών της φτώχειας και της δυστυχίας για το λαό.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΚΚΙ,

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ            ΖΙΑΝΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.