Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

ΑΝΑΣΑ: H κυβέρνηση στραγγαλίζει οικονομικά και αναπτυξιακά τις περιφέρειες μέσω του προϋπολογισμού του 2015!

 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ για τα ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ
H κυβέρνηση στραγγαλίζει οικονομικά και αναπτυξιακά τις περιφέρειες μέσω του προϋπολογισμού του 2015!
31/07/2014
Έχοντας υπ’ όψη την ΚΥΑ που εξέδωσε η κυβέρνηση για την σύνταξη του οικονομικού προϋπολογισμού των περιφερειών για το 2015 προκύπτουν, με πρώτη ανάγνωση, τα εξής:
1.      Οι περιφέρειες εντέλλονται να συντάξουν τον προϋπολογισμό σύμφωνα με το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής» (βλέπε...
μνημόνιο και εφαρμοστικοί νόμοι).
2.      Η κυβέρνηση κατακρατά (παράνομα) για μια ακόμη χρονιά 14 περίπου εκατ. ευρώ (μόνο από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και αναλογικά από τις υπόλοιπες) από τους θεσμοθετημένους πόρους που προορίζονται για επενδύσεις και έργα υποδομής, απαραίτητα για οποιαδήποτε αναπτυξιακή προοπτική.
3.      Η κυβέρνηση απαιτεί τον δραστικό περιορισμό των δαπανών των περιφερειών, μεταξύ άλλων, για συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, ενίσχυση συλλόγων, συμμετοχή σε εκθέσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό, πλήττοντας έτσι βάναυσα τις πολιτιστικές-αθλητικές και τουριστικές δράσεις.
4.   Η κυβέρνηση επιβάλλει την μείωση της δαπάνης για το έργο της μεταφοράς μαθητών κατά 6,25%! και ταυτόχρονα καλεί τις περιφέρειες να καλύψουν την διαφορά από το ταμείο τους.

Είναι φανερό ότι πρόκειται για την συνέχιση μιας σκληρής νεοφιλελεύθερης δημοσιονομικής πολιτικής, που οδηγεί την περιφερειακή αυτοδιοίκηση στην πλήρη απαξία, επιχειρώντας να της στερήσει κάθε δυνατότητα άσκησης κοινωνικού και αναπτυξιακού έργου για την ανακούφιση των πληττομένων από την κρίση πολιτών.

Παράλληλα, η κυβέρνηση επιχειρεί, μέσω ενός τέτοιου προϋπολογισμού, να καταστήσει την περιφερειακή αυτοδιοίκηση ιμάντα μεταφοράς της μνημονιακής της πολιτικής στην τοπική κοινωνία, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Ο προϋπολογισμός που ζητεί η κυβέρνηση να συντάξουν οι περιφέρειες θα είναι βαθιά αντιλαϊκός, αντιαυτοδιοικητικός και αντιαναπτυξιακός.

Οι συμπολίτες και οι συμπολίτισσες του Ιονίου και όλης της χώρας, καλούνται να στηρίξουν τις διοικήσεις εκείνες των περιφερειών που θα θελήσουν να σταθούν απέναντι στις μεθοδεύσεις αυτές, καταρτίζοντας προϋπολογισμούς που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα, που προσεγγίζουν στην αντιμετώπιση των τοπικών λαϊκών αναγκών.

Θεόδωρος Γαλιατσάτος
Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.