Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Εξεύρεση χώρου για τα σκουπίδια στο Βραχιώνα Ζακύνθου



Τεχνική σύσκεψη έγινε χθες το πρωί στο Σύνδεσμο Καθαριότητας στην οποία πήραν μέρος ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ανδρέα Ξένο και υπηρεσιακούς παράγοντες. Κυρίαρχο το πρόβλημα των σκουπιδιών και καθώς μέχρι τώρα δεν έχει αντιμετωπιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα, αναζητούνται βιώσιμες λύσεις. Εξίσου σημαντικό το οικονομικό καθώς αναζητούνται πόροι για την.....
πληρωμή των εργαζομένων.
Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται συνάντηση μεταξύ παλιών και νέων εκλεγμένων στην αυτοδιοίκηση για το ίδιο θέμα, πρέπει να επισημανθεί ότι η σοβαρότητα της κατάστασης επιβάλλει συνεργασία και λύσεις.

Χθες συζητήθηκε το θέμα εξεύρεσης χώρου για τα σκουπίδια αλλά και για την εγκατάσταση του δεματοποιητή.

Μιλώντας στον –Ε- ο Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς ανέφερε ότι το πρόβλημα πρέπει ν αντιμετωπιστεί άμεσα σε δύο κατευθύνσεις. Αναφορικά με το ΧΥΤΑ του Σκοπού πρέπει να ετοιμαστεί μελέτη αποκατάστασης του χώρου ενώ για το νέο χώρο για τα σκουπίδια αυτός θα αναζητηθεί στο άλλο βουνό της Ζακύνθου που είναι ο Βραχιώνας.

Στη διάρκεια της συζήτησης ακούστηκαν και οι απόψεις των υπηρεσιακών παραγόντων καθώς υπάρχουν ανοιχτά τα θέματα με την μεγιστοποίηση της ανακύκλωσης, απαραίτητη προϋπόθεση για τη μείωση του όγκου των παραγόμενων σκουπιδιών.

Επίσης σε εκκρεμότητα βρίσκεται το θέμα του χώρου που θα εγκατασταθεί ο δεματοποιητής. Με δεδομένο ότι δεν μπορεί να μείνει και να λειτουργήσει στο χώρο πλησίον του αεροδρομίου που είναι οι εγκαταστάσεις του Συνδέσμου, αναζητείται άλλο οικόπεδο για να δεματοποιούνται τα σκουπίδια.

Ο κ. Κολοκοτσάς δήλωσε ότι αναζητείται χώρος για την τοποθέτηση του δεματοποιητή αλλά απέρριψε την πρόταση του Δημάρχου για να μπει στο νταμάρι της Λιθακιάς.

Τέλος για τα οικονομικά αναφέρθηκε ότι στην παρούσα φάση ο Σύνδεσμος αδυνατεί να εισπράξει αυτά που του οφείλουν οι δημότες μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ λόγω της κρίσης Αποτέλεσμα αυτής της κατάσταση είναι να μπαίνουν στα ταμεία του Συνδέσμου λιγότερα από τα αναμενόμενα χρήματα και να μην τακτοποιούνται οι τρέχουσες ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.