Κυριακή 13 Απριλίου 2014

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ: «ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» & «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ»

Η πρωτοβουλία «Αποφασισμένοι στην Κεφαλονιά», αποτελούμενη από ελεύθερους Πολίτες που μετατράπηκαν, με κρατική και δόλια παρέμβαση, σε υπερχρεωμένους «οφειλέτες» και ο  Δημοτικός Συνδυασμός «Ριζοσπάστες Ξανά», , συμφωνούν στα εξής:
  1. Συγχωνεύονται και συνιδρύουν Οργάνωση Πολιτών με την επωνυμία ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ. Συμμετέχουν στις δημοτικές εκλογές στηρίζοντας τον Δημοτικό Συνδυασμό «Ριζοσπάστες Ξανά», με υποψήφιο δήμαρχο τον Μάκη Δημητράτο. 
  2. Οι βασικές αξίες της κίνησης εμπνέονται από την Αρχαία Ελληνική Δημοκρατία, τον Ρήγα Φεραίο, την Ελληνική Επανάσταση και το Επτανησιακό Ριζοσπαστικό Κίνημα (1797-1864), όπως αυτό εξελίχθηκε ως τις μέρες μας, με τις πρωτοβουλίες πολιτών, για την Απελευθέρωση της Πατρίδας και των Πολιτών  της. Ειδική μνεία γίνεται στη Διακήρυξη των «αγανακτισμένων» της Πλατείας Αργοστολίου, τη «Διακήρυξη που σκοτώνει», όπως αυτή έγινε γνωστή στο πανελλήνιο.  
  3. Βασικοί σκοποί της κίνησης είναι:
α) Η εγκαθίδρυση των αρχών της (άμεσης) Δημοκρατίας στο Δήμο των Κεφαλλήνων και η διάδοση αυτής της Ιδέας σε συνεργασία με όλους τους Δήμους της Ελλάδας.
β) Θεωρώντας το χρέος των Δημοτών μας, αποτέλεσμα μιας πολιτικά ανήθικης και μονοπωλιακής εκχώρησης του χρήματος στις λεγόμενες «αγορές», δηλ. τα πάσης φύσεως Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα ντόπια και ξένα, βάζουμε, ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, ως Άμεσους Στόχους τα εξής:
α΄ Ο Δήμος, δηλ. όλος ο λαός, θα κληθεί να  ψηφίσει, με πλήρη διαφάνεια, για να εξουσιοδοτήσει τη Δημοτική Αρχή να εκτελέσει τις δικές του αποφάσεις, για την μερική ή ολοκληρωτική Διαγραφή του Χρέους των Δημοτών του, προς τον Δήμο, το Κράτος και τις Τράπεζες.
β΄ Τη δημιουργία συνθηκών ευημερίας και αξιοπρεπούς ζωής για όλους τους κατοίκους της Κεφαλονιάς.
γ΄ Την αύξηση του πλούτου με κινητήρια δύναμη τις δυνατότητες του Τόπου και τις ικανότητες-δεξιότητες των Δημοτών του. Δημιουργία σημαίνει Έργο του Δήμου, δηλαδή έργο ενός Λαού, που δρα και αποφασίζει για τη ζωή του.
δ΄ Κανένας μόνος του, όταν υπερασπίζεται την περιουσία, την υγεία, την εργασία, και τη ζωή του. Κανείς χωρίς περίθαλψη, τροφή και σπίτι. ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ- ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΤΕ, θα είναι η πρώτη πολιτική δήλωση και πράξη του νέου δημάρχου. Τα ληστρικά μνημόνια και οι εγκληματικές δανειακές συμβάσεις των υποτελών κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων δεν μπορεί να είναι πάνω από τι ανάγκες των ανθρώπων. (Ο Αγώνας θα γίνεται με όλα τα μέσα, με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών και με την ενεργοποίηση του άρθρου 120 του Συντάγματος).
ε΄ Θεσμική Λειτουργία Δημοτικών Συνελεύσεων, σε κάθε χωριό και πόλη, για Προγραμματισμό και Αποκέντρωση στη λήψη των αποφάσεων. Στην προοπτική των 4 δήμων.
στ΄ Απογραφή των ανέργων, φτωχών, άστεγων, ανασφάλιστων, οφειλετών και γενικά όλων των απειλούμενων με ολοκληρωτική καταστροφή. Ο κάθε πολίτης συμβάλλει στην καταγραφή κάθε περιουσιακού στοιχείου, ιδιωτικού και δημόσιου και κάθε ιδέας που μπορεί να  βοηθήσει το ατομικό και γενικό καλό. Ο κάθε άνθρωπος γίνεται συνάνθρωπος για τον διπλανό του.
Για να διαχειριστούμε τα χρέη και τις ανάγκες των πολιτών και όχι μόνο τα χρέη του Δήμου.  Για να υπάρξουν αποτελεσματικές λύσεις και απαντήσεις, πρέπει να γνωρίζουμε το πρόβλημα του κάθε ανθρώπου και όλων μαζί.
ζ΄ Στήριξη της τοπικής οικονομίας και των ανθρώπων που παράγουν, δημιουργούν και προσφέρουν υπηρεσίες στον τόπο. Δημιουργία Συνεργατικών επιχειρήσεων και δράσεων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της φτώχιας, για την αξιοποίηση του φυσικού πλούτου, της ακαλλιέργητης γης, των άδειων κτηρίων, του ευρισκόμενου σε αδράνεια παραγωγικού δυναμικού. Δημιουργούνται λαϊκές αγορές, σημεία πώλησης τοπικών προϊόντων, χώροι παρουσίασης και προβολής έργων τέχνης και χειροτεχνίας, Μουσεία και τόποι ανάδειξης Πολιτισμικής κληρονομιάς και Ιστορίας, με τον τρόπο που θα επιλέξουν και θα αποφασίσουν οι πολίτες κάθε περιοχής και όλης της Κεφαλονιάς.  Αξιοποίηση κάθε καλής πρότασης, ιδέας και καινοτομίας, που θα προταθεί, θα μελετηθεί και θα εγκρίνει ο λαός.
η΄ Το Δημαρχείο, μαζί με όλους τους πολίτες, αναλαμβάνει τη στήριξη της τοπικής αγοράς και την προβολή και προώθηση τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών, στην Κεφαλονιά, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
θ΄ Εφαρμογή του Δικαιώματος Χαρακτηρισμού ως «Εγχώριας Περιουσίας», ΟΛΗΣ της Νησιωτικής Δημόσιας Περιουσίας του Δήμου μας μέσω της Ιδιαίτερης Συνθήκης που έχει υπογραφεί μεταξύ της Ιόνιας Πολιτείας και του Ελληνικού Κράτους, όπου το Ελληνικό Κράτος Αναγνωρίζει το Ιδιοκτησιακό Καθεστώς της Νήσου και Δήμου μας. (Κτηματικές εκτάσεις, Ορφανή γη, Όρη, Δασικές Εκτάσεις, Εθνικός Δρυμός Αίνου, Λιμένες, Αεροδρόμιο, Ακτές, Παραλίες και Αιγιαλούς, Υδάτινος πλούτος – υπέργειος, υπόγειος και υποθαλάσσιος Ορυκτός πλούτος, Δημοτικές Επιχειρήσεις, Κληροδοτήματα, κλπ). Με την εφαρμογή του Δικαιώματος αυτού ΤΙΠΟΤΕ δεν πάει στο ΤΑΙΠΕΔ και συνεπώς στους δανειστές. Μετά από δημόσια διαβούλευση, θα εξεταστεί, κατά περίπτωση, ο τρόπος διαχείρισης και απόδοσης της δημόσιας περιουσίας στο λαό. Ο λαός αποφασίζει.
ι΄ Διεκδικούμε, (ως η πλέον σεισμόπληκτη περιοχή της Ελλάδας), τη μείωση ή και την κατάργηση σειράς φόρων και την αποτελεσματική χρηματοδότηση του αυξημένου κόστους δημόσιων και ιδιωτικών υποδομών. Διεκδικούμε την κατάργηση της παράλογης φορολογίας ανέργων, άστεγων και φτωχών.
ια΄ Η Κεφαλονιά είναι μέρος του μεγάλου βασιλείου του Οδυσσέα. Η Κεφαλονιά είναι οι άνθρωποι της, οι Μεγάθυμοι Κεφαλλήνες του Ομήρου. Ο Μύθος θα γίνει πραγματικότητα και η μικρή μας πατρίδα θα γίνει, ξανά, ένα μεγάλο όνομα και ένας σύγχρονος παγκόσμιος Θρύλος. Για αυτό που είμαστε, για τον τόπο που ζούμε, για τον τρόπο μας και τον Πολιτισμό μας. Για τις Μεγάλες Ουσίες της Ανθρωπότητας.
Από την Κεφαλονιά για την Ελλάδα. Γράφουμε, ξανά, Ιστορία.

Η πολιτική μας συμφωνία είναι πρόταση που απευθύνεται στο σύνολο του πληθυσμού. Η πρόταση μας τίθεται σε διαβούλευση, τροποποίηση, εμπλουτισμό και έγκριση. Η Δημοκρατία είναι σχολείο, τρόπος και συμπεριφορά. Δημοκρατία είναι η εξουσία του Δήμου, του Λαού, και, κυρίως, οι σχέσεις των ανθρώπων που ζουν στον ίδιο τόπο.

ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.