Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Με τις πρώτες ψιχάλες ολοκληρώθηκε η καρναβαλική παρέλαση


Ο καιρός μπορεί να χάλασε τα σχέδια για το τριήμερο αλλά χθες Κυριακή που ήταν η τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, η βροχή σταμάτησε την ώρα της παρέλασης των αρμάτων και των γκρουπ και έτσι δόθηκε η δυνατότητα σε μεγάλους και μικρούς να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στο καρναβάλι!

Οι πρώτες ψιχάλες της βροχής έκαναν την εμφάνισή τους όταν η παρέλαση βρισκόταν προς το τέλος και έτσι δεν έμεινε κανένας παραπονεμένος.

Στις 3.30 το μεσημέρι ξεκίνησε η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση με αρχηγό τον Βασιλιά Καρνάβαλο από την Καμάρα του Αγίου Λαζάρου με πορεία προς την....Πλατεία Σολωμού.

Στην παρέλαση συμμετείχαν τελικά 29 καρναβαλικά γκρουπ.

Τα χρώματα, το κέφι και η φαντασία κυριάρχησαν ενώ η πολιτική σάτιρα δεν έλειψε από τις φετινές συμμετοχές με την υπόθεση των πλαστών πινακίδων του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη να κλέβει την παράσταση! Πολυπλυθέστερο το γκρουπ που είχε εμπνευστεί από τους ζουλού με την ανάλογη ενδυμασία και το μαγιγιάζ.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη καθώς η πλειοψηφία των κατοίκων από όλο το νησί κατέκλυσε τους δρόμους για να παρακολουθήσει την παρέλαση αλλά και για να δει από κοντά τη νεολαία και τα παιδιά των σχολείων που συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή.

Το σκοτάδι είχε πέσει όταν ξεκίνησε το Πόβερο Καρναβάλι. Οι Καρναβαλιστές, συνόδευσαν το Βασιλιά Καρνάβαλο στην τελευταία του κατοικία .., για να ξεκουραστεί μέχρι την επόμενη χρονιά.

Η Καθαρά Δευτέρα

Σειρά εκδηλώσεων έχει προγραμματιστεί σε πολλά χωριά της Ζακύνθου για την Καθαρά Δευτέρα παρά το γεγονός ότι ο καιρός δεν θα μας αφήσει να τα γλεντήσουμε όπως επιβάλλει το έθιμο!

• 10.00 Κούλουμα στην λίμνη του Κερίου. Η ποδοσφαιρική ομάδα του Κερίου και ο Α.Σ «Ναφθίων» διοργανώνουν Ζακυνθινά κούλουμα.

• 11.00 Κούλουμα στο Γέρακα. Διοργάνωση Τοπική Κοινότητα Βασιλικού, Σύλλογος Τουριστικών Επιχειρηματιών Βασιλικού «Ο Σκοπός», Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Βασιλικού και Αθλητικός Όμιλος Βασιλικού.

• 13.00 Καταστάρι, πλατεία. Ο πολιτιστικός σύλλογος Κατασταρίου «Μορφές» διοργανώνει Κούλουμα στην πλατεία του χωριού με Σαρακοστιανά εδέσματα, ζωντανή μουσική και χορούς.

• 15.00 Κούλουμα στους Άγιους Πάντες. Ο πολιτιστικός σύλλογος Αγίων Πάντων παρουσιάζει την ομιλία «Πρώτη νύχτα γάμου» του Νίκου Γουσέτη και θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό τμήμα του συλλόγου, στην πλατεία του χωριού.
http://ermisnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.