Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

“Προσφυγή κινήσεων και πολιτών στο ΣτΕ κατά του Υπ. Εθνικής Άμυνας για το ξεπούλημα και της Καταστροφής του Ερημίτη” .


  • Της “Κίνησης Πολιτών κατά του Ξεπουλήματος και της Καταστροφής του Ερημίτη”.
  • Της Περιφερειακής Παράταξης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων “ΑΝΑΣΑ”.
  • Της Δημοτικής Παράταξης Δήμου Κέρκυρας “ΕΜΠΡΟΣ μ' εσένα για την Κέρκυρα”. 

 Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του Υπ. Εθνικής Άμυνας.
“Εκχωρείται η Εθνική Κυριαρχία σε ιδιώτες επενδυτές ! 
Σήμερα 30/09/13, εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής της “Κίνησης Πολιτών κατά του Ξεπουλήματος και της Καταστροφής του Ερημίτη” της Περιφερειακής Παράταξης “ΑΝΑΣΑ”, της Δημοτικής Παράταξης “ΕΜΠΡΟΣ” και ενεργοί πολίτες, προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά του   Υπουργού Εθνικής Άμυνας, για την ακύρωση του υπ. αρ. 60 από 8 Μαΐου 2013 Προεδρικού διατάγματος «Τροποποίηση του Ναυτικού Οχυρού Αγίου Στεφάνου» (ΦΕΚ 111/Α/14-05-2013). 
Στα πλαίσια των μεθοδεύσεων της κυβέρνησης, για το ξεπούλημα της απείρου φυσικού κάλους περιοχής του “Ερημίτη” στην Κασσιώπη Κέρκυρας, ο Πρόεδρος..... 
της Δημοκρατίας και ο Υπ. Εθνικής Άμυνας εξέδωσαν Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο θέτουν - επί της ουσίας - τα   κυριαρχικά μας δικαιώματα, στη διακριτική ευχέρεια των ιδιωτών επενδυτών του ΤΑΙΠΕΔ!  Το εν λόγω ΠΔ, προβλέπει τη μετεγκατάσταση του μοναδικού Ναυτικού Οχυρού που καλύπτει τις ανάγκες επιτήρησης των στενών Κέρκυρας - Αλβανίας και μάλιστα στη στενότερη θαλάσσια μεθόριο. Η νέα θέση της απαγορευμένης ζώνης του Ν.Ο., βρίσκεται στο όριο του ακινήτου που πωλείται από το ΤΑΙΠΕΔ, είναι μέσα σε χαράδρα και στερείται ορατότητας, χωρίς να υπάρχει επιτηρούμενη ζώνη που διασφαλίζει την ασφάλεια των στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Οι λόγοι Ακύρωσης είναι 4:

1.     Η προσβαλλόμενη αντίκειται στο άρθρο 1 του Συντάγματος, καθώς προκαλεί κινδύνους στην εθνική ασφάλεια και επομένως βλάπτει την εθνική κυριαρχία.
2.     Η προτεινόμενη από την προσβαλλόμενη νέα θέση του Ναυτικού Οχυρού, είναι ακατάλληλη, καθώς βρίσκεται μέσα σε χαράδρα (όπως προκύπτει από το τοπογραφικό αλλά και φωτογραφίες της περιοχής) και πάσχει από έλλειψη ορατότητας.
3.     Η προτεινόμενη από την προσβαλλόμενη νέα θέση  του Ναυτικού Οχυρού, δεν έχει επιτηρούμενη ζώνη, επομένως δεν διασφαλίζονται οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις και παραβιάζεται ο ν. 376/1936 "Περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων" (Α΄ 546).
4.     Η προσβαλλόμενη στερείται επιστημονικής τεκμηρίωσης. Η μόνη μελέτη που έχει δημοσιοποιηθεί είναι η ΣΠΜΕ του ΕΣΧΑΔΑ της Κασσιώπης. Όσο για τις μελέτες του ΓΕΝ στις οποίες αναφέρεται ο αρμόδιος υφυπουργός, αυτές εκπονήθηκαν μέσα σε 8 ημέρες από τις 22 έως τις 30 Νοεμβρίου 2012. Η ταχύτητα εκπόνησης σειράς μελετών (μόλις 8 ημέρες) προκαλεί κινδύνους στην εθνική ασφάλεια και επομένως βλάπτει την εθνική κυριαρχία (άρθρο 1 Συν).

Όλα αυτά, για το αντίστοιχο “success story” των αποκρατικοποιήσεων, για να δημιουργηθεί μια Ειδική Οικονομική Ζώνη με εισαγόμενους εργαζομένους, για να αναπτυχθεί μια επενδυτική δραστηριότητα που θα κλείσει τους ζωτικούς χώρους της περιοχής (θάλασσα, γη, υδρευτικούς πόρους), για να αποπληρωθεί υποτίθεται το δημόσια χρέος και για να παραδοθούν στις επόμενες γενεές τσιμεντοποιημένοι υδροβιότοποι και αιγιαλοί!

Ως Έλληνες και κερκυραίοι πολίτες, θεωρούμε ότι η παραχώρηση του Οικοσυστήματος Ερημίτης στην Κασσιώπη Κέρκυρας, από το ΤΑΙΠΕΔ στην εταιρία «N.C.H.CAPITAL Ιnc», είναι παράνομη, αντισυνταγματική, αντικείμενη στο Διεθνές Δίκαιο, επιβλαβής για την Εθνική Οικονομία και επικίνδυνη για την Εθνική Ασφάλεια. Γι' αυτό το λόγο, θα αξιοποιήσουμε όλα τα ένδικα μέσα που μας παρέχει η Ελληνική Δημοκρατία και κυρίως θα εντείνουμε τους αγώνες μας στην κοινωνία, για να αποτρέψουμε το δρομολογούμενο περιβαλλοντικό και οικονομικό έγκλημα.   

Κέρκυρα 30/09/13

 “Κίνηση Πολιτών κατά του Ξεπουλήματος και της Καταστροφής του Ερημίτη”.
Περιφερειακή Παράταξη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων “ΑΝΑΣΑ”.
Δημοτική Παράταξη Δήμου Κέρκυρας “ΕΜΠΡΟΣ μ' εσένα για την Κέρκυρα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.