Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Ένωση Γονέων Λειβαθούς Κεφαλονιάς: Παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 31 Ιουλίου, για την εξασφάλιση των ιατρικών εξετάσεων των μαθητών!!

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Δράση τώρα για την εξασφάλιση των ιατρικών εξετάσεων των μαθητών!!
Τετάρτη 31 Ιούλη
Παράσταση διαμαρτυρίας
Προσυγκέντρωση 10 πμ στο 2ο – 3ο Γυμνάσιο
Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Λειβαθούς Κεφαλονιάς θεωρεί ότι είναι επιτακτική η διεκδίκηση του αιτήματος για δωρεάν, σωστή και ταχεία πραγματοποίηση όλων των αναγκαίων εξετάσεων όλων των μαθητών που απαιτούνται τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Λειβαθούς, από κοινού με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Αργοστολίου, την ΕΛΜΕ-ΚΙ, το τοπικό Εργατικό Κέντρο και άλλους φορείς απαίτησε φέτος να πραγματοποιηθούν οργανωμένα οι .....
απαραίτητες εξετάσεις από τα Νοσοκομεία Αργοστολίου, Ληξουρίου και τα Κέντρα Υγείας, για το σύνολο των ιατρικών ειδικοτήτων που προβλέπονται (καρδιολόγος, παιδίατρος, οφθαλμίατρος, οδοντίατρος και ορθοπεδικός). Επίσης διατύπωσε το αίτημα για πρόσληψη σχολιάτρων και για την τακτική επίσκεψη κινητών μονάδων υγείας στα σχολεία.
Η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ - κεφαλαίου, κάνει εφιαλτική την κατάσταση που επικρατεί στις δημόσιες μονάδες υγείας. Η πολιτικής αυτή καθορίζει ότι δεν υπάρχει κανένα δικαίωμα σε δημόσια δωρεάν υγεία αλλά μόνο παροχή εμπορευματοποιημένων υπηρεσιών υγείας με βάση την τσέπη του καθενός. Οι εξελίξεις με ΕΟΠΥΥ – Νοσοκομεία - περίθαλψη και φαρμακευτική κάλυψη, θα πάρουν ακόμη πιο δραματικές διαστάσεις. Απουσιάζουν βασικές ειδικότητες, ενώ τα ραντεβού κλείνονται ακόμη και όταν πια έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά, με αποτέλεσμα γονείς και μαθητές να βιώνουν μια αφάνταστη ταλαιπωρία και να οδηγούνται στο να ακριβοπληρώνουν τις εξετάσεις αυτές σε ιδιώτες γιατρούς. Σημειώνουμε, ότι δεν είναι δεδομένο πως οι ανασφάλιστοι γονείς μπορούν να έχουν πρόσβαση στις εξετάσεις αυτές δωρεάν.
Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Λειβαθούς απαιτεί:
1.      Άμεσα μέτρα ώστε, όλα τα παιδιά, ασφαλισμένα και ανασφάλιστα, να έχουν τη δυνατότητα απολύτως δωρεάν εξετάσεων. Να καταργηθεί άμεσα η επιβάρυνση με 5 ευρώ των ανασφάλιστων γονιών.
2.      Να εξασφαλιστεί επάρκεια σε αριθμό και ειδικότητες των γιατρών των δημόσιων μονάδων υγείας, του ΕΟΠΠΥ, ώστε οι αναγκαίες ιατρικές εξετάσεις όλων των μαθητών να γίνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι γονείς να μην αναγκάζονται να προσφεύγουν σε ιδιώτες γιατρούς και να επιβαρύνονται οικονομικά ακόμα περισσότερο.
3.      Να προσληφθούν τουλάχιστον δύο σχολίατροι, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.
4.      Πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ζητάμε από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας να καλυφθεί το σύνολο των ειδικοτήτων στα Νοσοκομεία Αργοστολίου και Ληξουρίου, ώστε να γίνουν δωρεάν όλες οι εξετάσεις που αφορούν εγγραφές μαθητών. Το ίδιο να γίνει αμέσως μόλις ξεκινήσουν τα σχολεία για τα πιστοποιητικά υγείας του συνόλου των μαθητών, με διασφάλιση της δωρεάν μετακίνησης των σχολείων και προγραμματισμό. Τακτικές επισκέψεις κινητών μονάδων υγείας στα σχολεία.
5.      Να ληφθεί μέριμνα ώστε η περίθαλψη των μαθητών (όπως και όλων των εργαζόμενων και ανέργων) να καλύπτεται μέσω της πλήρους και επαρκούς χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων, των δημόσιων νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, των ιδρυμάτων Πρόνοιας. Το κράτος να επιστρέψει τα αποθεματικά που χάθηκαν από το «κούρεμα». Η δωρεάν κάλυψη σε Υγεία - Πρόνοια - Φάρμακο να είναι σε απόλυτη προτεραιότητα έναντι οποιασδήποτε υποχρέωσης που απορρέει από τη δανειακή σύμβαση.
6.      Καμία συγχώνευση ή κατάργηση κρεβατιών στα Νοσοκομεία Αργοστολίου και Ληξουρίου. Καμία κατάργηση – υποβάθμιση Κέντρου Υγείας. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων στα δημόσια Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ιδρύματα Πρόνοιας. Στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμός των δημοτικών ιατρείων για τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε όλους, ιδιαίτερα των άπορων κατοίκων και των μεταναστών.
7.      Κατάργηση των πληρωμών εισιτηρίων, συμμετοχών για ιατρικές, εργαστηριακές εξετάσεις και θεραπείες.
Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Λειβαθούς Κεφαλονιάς εκτιμά, γενικότερα, ότι το ζήτημα της υγείας των μαθητών αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας που πρέπει να γίνει υπόθεση μαζικής πάλης.
Κανένας μόνος του.
Οργάνωση και αλληλεγγύη.
ΣΧΟΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ: ΚΑΘΟΛΙΚΗ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ
Διεκδικούμε τη δημιουργία ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας-Πρόνοιας για όλους, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον τομέα αυτό. Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Λειβαθούς στο παραπάνω πλαίσιο διεκδικεί να καλύπτονται πλήρως και δωρεάν όλοι οι μαθητές, μέσα στο σχολείο αλλά και στις δραστηριότητες εκτός σχολείου (π.χ. σχολικοί αγώνες).
Δράση τώρα!!!
Τετάρτη 31 Ιούλη,
παράσταση διαμαρτυρίας,
σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης – Περιφέρεια – Δήμο – Νοσοκομείο.
Προσυγκέντρωση 10 πμ στο 2ο – 3ο Γυμνάσιο.
·        ενάντια στις απολύσεις και τις καταργήσεις σχολείων και τομέων ΕΠΑΛ,
·        για εξασφάλιση της δωρεάν μεταφοράς και των ιατρικών εξετάσεων όλων των μαθητών

Κεραμειές 27 Ιουλίου 2013

Για το ΔΣ της Ένωσης

Ο Πρόεδρος
Η Γενική Γραμματέας

Γρηγορόπουλος Σταύρος

Μιχαλάτου Μαίρη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.