Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Λέμε ΟΧΙ στο πρόγραμμα «ecoformula» - «Αρχιμήδης»



ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ) 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Λέμε ΟΧΙ στο πρόγραμμα «ecoformula» - «Αρχιμήδης» (τηγανόλαδο για πετρέλαιο)
ΓΙΑΤΙ ΛΕΜΕ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΕ - ΕΞΩ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί, με αφορμή το πρόγραμμα συλλογής τηγανόλαδου για ανακύκλωση από ιδιωτική εταιρία στα σχολεία, ότι τα σχολεία και οι μαθητές δεν πρέπει να έχουν σχέση με τους όποιους αγοραίους ανταγωνισμούς γίνονται, στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης και της οικολογίας. Το πρόγραμμα αυτό «δένει» με τον οικονομικό στραγγαλισμό των σχολείων και εντάσσεται στη λογική των χορηγιών, αφού θα προσφέρει πετρέλαιο για το συλλεγόμενο τηγανόλαδο. Οι ίδιοι οι επιχειρηματίες θα διδάσκουν τους μαθητές μας. Η.........
διαδικασία αυτή επιτείνει τη διαφοροποίηση και ελαστικοποίηση των σπουδών των μαθητών και των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών. Ξεκαθαρίζουμε: Οι μαθητές των σχολείων δεν προσφέρονται για τζάμπα εργατικό δυναμικό. Είναι τεράστιες οι ευθύνες όσων (κυβέρνηση – τοπική διοίκηση) βάζουν πλάτη σε αυτή την πολιτική που ανοίγει το δρόμο για το σχολείο ΑΕ.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ είναι αντίθετο στα ιδεολογήματα περί καλής και οικολογικής ΕΕ, περί εμπέδωσης της αρχής «ο ρυπαίνων πληρώνει», περί της σημασίας της συνεργασίας σχολείου - επιχειρήσεων – τοπικής διοίκησης στο πλαίσιο του Καλλικράτη, περί της ατομικής επιτυχίας ως αποτελέσματος της οργανωμένης ανταγωνιστικής επιχειρηματικής εργασίας. Τα ιδεολογήματα αυτά, που αναπτύσσονται από τις εταιρίες που δρομολογούν το πρόγραμμα, συνιστούν χειραγώγηση και εγκλωβισμό των μαθητών στην καπιταλιστική εκμετάλλευση.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μην συμβάλλουν στην υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος αλλά και άλλων ανάλογων, που θα παρουσιαστούν το επόμενο διάστημα. Η ανακύκλωση υλικών μπορεί και πρέπει να είναι ευθύνη του κράτους. Να μην «βγάλουμε λάδι» την κυβέρνηση, την ΕΕ, τους επιχειρηματίες και τα τσιράκια τους, που με την πολιτική τους τσακίζουν τα σχολεία και τις λαϊκές οικογένειες. Να μη σκύψουμε το κεφάλι μπροστά στην επίθεση. Να παλέψουμε για άμεση χρηματοδότηση από το κράτος, στο ύψος των αναγκών. Να διεκδικήσουμε ένα σχολείο που θα παρέχει ολόπλευρη μόρφωση για όλους και όλες και δεν θα υποτάσσεται στην επιδίωξη κερδοφορίας των καπιταλιστών.
Η εκπαιδευτική κοινότητα, μαζί με όλο το λαό, να δώσει άμεση και συντονισμένη απάντηση, ενόψει και της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 20 Φλεβάρη. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί σε σύσκεψη εκπαιδευτικούς - γονείς – μαθητές το Σάββατο 16 Φλεβάρη, 6 μμ, στο αμφιθέατρο του 2ου – 3ου Γυμνάσιου.
ΤΕΤΑΡΤΗ 20 Φλεβάρη όλα τα σχολεία στο δρόμο!!!
10.30 πμ συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο

Αργοστόλι 14 Φλεβάρη 2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος
Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Μαντζουράτος Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.