Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Όλα τα πρόσωπα της υπηρεσιακής κυβέρνησης - Ποιοι είναι οι 16 υπουργοί που θα οδηγήσουν τη χώρα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου

- Η δεύτερη υπηρεσιακή κυβέρνηση στην ιστορία της Ελλάδας ορκίστηκε νωρίτερα
- Έκπληξη ο αποκλεισμός Μπαμπινιώτη από την κυβέρνηση Πικραμμένου 
- Έντονο παρασκήνιο μέχρι τα ξημερώματα για την επιλογή των προσώπων
Παναγιώτης Πικραμμένος ορκίστηκε και στη συνέχεια σήκωσε μανίκια για να σχηματίσει την υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα έως τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Μάλλον δεν είχε φανταστεί ότι το να επιλέξεις 16 πρόσωπα θα ήταν τόσο δύσκολο. 
Το παρασκήνιο έντονο γι’ αυτό άλλωστε και φτάσαμε στη 01:30 τα ξημερώματα για να ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Μια από τις εκπλήξεις ήταν η μη παραμονή του Γιώργου Μπαμπινιώτη στο υπουργείο Παιδείας. 
Τελευταίος Έλληνας υπηρεσιακός πρωθυπουργός ήταν ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννης Γρίβας. Διορίστηκε μετά την παραίτηση κυβέρνησης Τζαννετάκη. Ανέλαβε από τις 12 Οκτωβρίου μέχρι 23 Νοεμβρίου 1989.

Παναγιώτης Πικραμμένος
Ο δεύτερος ανώτατος δικαστικός χώρας μετά τον Ιωάννη Γρίβα που αναλαμβάνει καθήκοντα υπηρεσιακού πρωθυπουργού. Άφησε το γραφείο του στο Ανώτατο Δικαστήριο (ΣΤΕ) για εκείνο στο Μέγαρο Μαξίμου 45 μέρες πριν βγει στη σύνταξη, αφού στις 30 Ιουνίου λήγει η θητεία του και .... αποχωρεί έχοντας συμπληρώσει το όριο ηλικίας! Ως εισηγητής του Συμβουλίου της Επικρατείας ασχολήθηκε με υποθέσεις όπως το μουσείο της Ακρόπολης, το γήπεδο της ΑΕΚ. Προήδρευσε σε σοβαρές υποθέσεις που απασχόλησαν την κοινή γνώμη, όπως τη νομιμοποίηση του Μνημονίου και την αμφίσημη απόφαση για το χαράτσι της ΔΕΗ. Πάντως είναι ένας ευχάριστος άνθρωπος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.