Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ 1 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ- ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟ, Από τον Γ. Καλούδη


Παρελήφθη όμοιο αντίγραφο σήμερα …..............2012
και ώρα …………,  στην …..………... (π.χ. 15ο χλμ Εγνατίας) από τον τροχονόμο υπηρεσίας κύριο ………………                
              Ο παραλαβών


ΑΙΤΗΜΑ

  του    
         (όνομα)         (επώνυμο)           (πατρώνυμο)      

 ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΟΓΩΝ  με βάση το άρθρο 20 παρ. 2 του Συντάγματος και

ΖΗΤΩ

ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΕΠ΄ ΑΥΤΩΝ, ΠΡΙΝ ΜΟΥ ΕΠΙΔΩΣΕΤΕ ΤΗ ΚΛΗΣΗ.
  
ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟ 

    Κύριο               
(όνομα)         (επώνυμο)           (Τροχαία)

(σημείωση:1 αντίγραφο δίδετε στον τροχονόμο, 1 αντίγραφο κρατάτε εσείς και ζητάτε από τον τροχονόμο, να υπογράψει ότι το παρέλαβε)

      -    - 2012

Κύριε ……………….,

     Σας ζητώ να καταχωρίσετε στην ενδεχόμενη  διοικητική πράξη σας επιβολής προστίμου σε βάρος μου  λόγω πληρωμής 1 ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας έτους  2012 του με αρ. κυκλοφ. ………….. αυτοκινήτου μου τη παρακάτω εξώδικη δήλωση προσφορά ενός ευρώ προς την αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία και το Τ.Π.Κ.Δ. και ειδικότερα ........
τους παρακάτω 9 λόγους και να απαντήσετε εγγράφως επ΄ αυτών και να αιτιολογήσετε γιατί δεν τους κάνετε δεκτούς:

1ος Λόγος: Διότι, ενώ τα τέλη κυκλοφορίας είναι τέλος ανταποδοτικό και έπρεπε άμεσα να επανεπενδύεται στον τόπο είσπραξης, στη προκειμένη περίπτωση στη Κέρκυρα, για συντήρηση του οδικού δικτύου και κατασκευή νέων δρόμων, από τα 70 εκ. ευρώ που εισέπραξε από τη Κέρκυρα πέρυσι το κράτος, που εσείς εκπροσωπείτε, από τα τέλη κυκλοφορίας επέστρεψε μόνον 1,5 εκ. ευρώ για δρόμους στην Κέρκυρα, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι άθλιοι, επικίνδυνοι, γεμάτοι λακκούβες παντού, από το San  Rocco μέχρι τον Κάβο και το Σιδάρι, βασανιστήριο για τους πληρωτές του τέλους ιδιοκτήτες των Ι.Χ., και δυσφήμιση για τον τουρισμό του νησιού και εμείς είμαστε που πρέπει να εισπράξουμε  αποζημίωση από το κράτος (εσάς) και την αυτοδιοίκηση και όχι να σας πληρώνουμε και από πάνω.
2ος Λόγος: Διότι, δεν υπάρχει λογοδοσία από τους υπουργούς και τους βουλευτές που πήγαν τα χρήματά μας, και γιατί μέρος τους δεν επανεπενδύθηκε στη συντήρηση του οδικού  δικτύου της Κέρκυρας, των Οθωνών, της Ερείκουσας, του Μαθρακίου και των Παξών.
3ος Λόγος:  Διότι, αντισυνταγματικά και παράνομα ζητούνται προκαταβολικά τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτου.
4ος Λόγος: Διότι, αντισυνταγματικά, παράνομα και χωρίς συνταγματική και δίκαιη αιτιολογία προβλέπεται διπλασιασμός των τελών σε όποιον τα καταβάλει μετά την 1η του έτους.
5ος Λόγος:  Διότι, το κράτος δεν εφάρμοσε τον ανταποδοτικό τους χαρακτήρα,
6ος Λόγος: Διότι, ενώ οι μισθοί, οι συντάξεις και τα εισοδήματά μας μειώθηκαν, κατά 40 % - 50% και κάποιους από εμάς μας κάνατε άνεργους, αυξήσατε τα τέλη κυκλοφορίας κατά ληστρικό τρόπο και χωρίς αιτιολογία.
7ος Λόγος: Διότι αντισυνταγματικά, παράνομα αι χωρίς αιτιολογία προβλέπεται και επιβάλλεται προκαταβολή του τέλους αυτού, μολονότι υπερβαίνει το ποσό  των 200  €.
8ος  Λόγος: Διότι, τα τέλη κυκλοφορίας δεν αποτελούν φορολογικό τεκμήριο διότι δεν δηλώνονται στην ετήσια φορολογική δήλωση και βάσει αυτού δεν μπορεί να περαστεί ως χρέος προς την εφορία σε περίπτωση μη καταβολής τους.
9ος Λόγος: Διότι, δεν έχω χρήματα να τα πληρώσω, αφού μείωσα και τις μετακινήσεις μου με αυτοκίνητο το δε Δημόσιο – Κράτος (Εσείς) εισπράττει ως φόρο το 60 % του ποσού (1,78 €) που πληρώνω για κάθε ένα λίτρο βενζίνης, χωρίς να μας λέτε που πάνε οι φόροι μας και αφήνετε τους δρόμους μας άθλιους και ένα βασανιστήριο για κάθε οδηγό, μας προκαλείτε φθορές και πολλές φορές ζημίες στο αυτοκίνητό μου από τις πολλές λακκούβες, και ηθική βλάβη, αφού ταλαιπωρούμαστε και στεναχωρούμαστε καθόσον πρέπει να κυτάζουμε πως θα αποφεύγουμε τις λακκούβες και να στεναχωρούμαστε από τη σκέψη τις φθορές έχουν υποστεί τα λάστιχά μας, το σασί μας, κ.λ.π.
Ο Λαβών Τροχονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.