Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Δήλωση Μάκη Φόρτε για ΤΕΙ


Ζούμε την ώρα μηδέν !

του Μάκη Φόρτε

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ πολιτικά, με βάση την ξεκάθαρη διαχρονικά θέση μου για το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, σχετικά με την ίδρυση και στη συνέχεια για την διεύρυνση και το στέριωμά του, να πω τούτη τη δύσκολη στιγμή κάποια πράγματα.

ΠΡΩΤΟΝ. Λυπάμαι ειλικρινά που το ΠΑΣΟΚ του Γεωργίου Παπανδρέου και του μνημονίου, επιβάλει άλλο ένα αντιλαϊκό μέτρο (ανάμεσα στα τόσα άλλα) που δεν είχε στο προεκλογικό του πρόγραμμα και μάλιστα με τη δόλια μέθοδο του αιφνιδιασμού, δίχως μάλιστα να ληφθεί υπόψη καμία ορθολογική διαχείριση της ανώτατης εκπαίδευσης στην περιφέρεια μας. Υποβαθμίζουν την περιφέρεια με μία ακόμη ενέργεια και στερούν τις τοπικές κοινωνίες από ένα κύτταρο δημιουργίας γνώσης και ζωής.

Τρία τμήματα του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων από τα οχτώ λειτουργούντα (ένα στο Αργοστόλι, ένα στο Ληξούρι και ένα στην Λευκάδα) ανακοινώθηκε ότι δεν θα δεχτούν φοιτητές, οπότε και κλείνουν, δύο μόλις ημέρες πριν το ξεκίνημα των εισαγωγικών εξετάσεων!

ΔΕΥΤΕΡΟΝ. Ζητώ ένα μεγάλο συγνώμη από τους συμπολίτες μου γιατί στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 ως υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ, ποτέ δεν μίλησα για κλείσιμο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, αλλά αντίθετα όλοι οι υποψήφιοι μιλούσαμε για διεύρυνσή του.

ΤΡΙΤΟΝ. Μου προκαλεί θλίψη που η εκπαιδευτική κοινότητα του ΤΕΙ, μαζί με την τοπική κοινωνία Αργοστολίου, Ληξουρίου και Λευκάδας, πληρώνουν την ανυποληψία της πολιτικής και των πολιτικών της, παρόλο που μέχρι χθες εισέπρατταν διαβεβαιώσεις από την πολιτική ηγεσία για την βιωσιμότητα του ΤΕΙ.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ. Τούτη την ώρα που αποδομείται «το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία της Κεφαλονιάς», έχει ιδιαίτερη αξία ο σημερινός Βουλευτής Σπύρος Μοσχόπουλος να σταθεί στο ύψος της ιστορικής του ευθύνης, για ό,τι παρέλαβε από τους Γεράσιμο Αρσένη, Πέτρο Ευθυμίου και Αλέκο Καλαφάτη και γι’αυτό που τον προστάζουν σήμερα να παραδώσει.

Με τρομάζει η ιδέα ό,τι έπεται συνέχεια και ότι η Κεφαλονιά και η Ιθάκη, τα Επτάνησα, βιώνουν την πιο σκληρή περίοδο αποδόμησης ιστορικών και κοινωνικών κατακτήσεων.

ΠΕΜΠΤΟΝ. Η ιστορία δεν γράφεται με προθέσεις.

Γι’αυτό και οι πολιτικοί, την ιστορία την δική τους και την ιστορία της πολιτικής των ημερών τους, την γράφουν με τις πράξεις τους.

Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, το δεύτερο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα των Επτανήσων, δεν ανήκει στην ιστορία όπως «αποφάσισε και διέταξε» η Κυβέρνηση.

Η Κυβέρνηση δείχνει να τελεί εν αγνοία της ιστορικής ευθύνης να κλείσει μια εστία παιδείας στην πατρίδα του Ριζοσπαστισμού και του πρώτου Ελληνικού Πανεπιστημίου, της Ιόνιας Ακαδημίας.

Τα νησιά μας δεν ήταν ποτέ επαίτες της Ελληνικής πολιτικής σκηνής και

δεν έγραψαν την ιστορία τους ως παρίες.

Ζούμε την ώρα μηδέν!

Γιαυτό και σήμερα απαιτείται αφύπνιση και διεκδίκηση!

Η πολιτική του «συ κύριε» οδηγεί (οδήγησε) στην υποτέλεια και την διάλυση των κοινωνιών μας – σε πρωτοφανείς ιστορικές διαστάσεις.

Η εγκατάλειψη των νησιών μας από τις δημόσιες επενδύσεις και η εξαφάνιση του ΕΣΠΑ χθες, το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων σήμερα, αύριο το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων, οι αποκεντρωμένες κρατικές υπηρεσίες, τα σχολεία στην ύπαιθρο, πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.