Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

«Το μέλλον θα έχει πολύ ξηρασία στην Ιθάκη με τα καμώματα του δημάρχου»


ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ :
«ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ»,
«ΛΑΘΟΣ ΠΟΡΤΑ ΒΑΡΑΤΕ»,
«ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΕΤΙΕΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ»

ΝΑΜΑΣΤΕ πάλι εδώ Αντρέα, για να σας ενημερώνουμε όπως παλιά για το τι συμβαίνει γύρω μας. Και επειδή πρόκειται να συμβούν τέρατα και σημεία το μόνο που σας λέμε επαγρυπνείτε «Το μέλλον μας θα έχει πολύ ξηρασία», όπως λέει το ποίημα του αγαπημένου ποιητή και φίλου Μιχάλη Κατσαρού:

Θα σας περιμένω μέχρι τα φοβερά μεσάνυχτα αδιάφορος-

Δεν έχω πια τί άλλο να πιστοποιήσω.

Οι φύλακες κακεντρεχείς παραμονεύουν το τέλος μου

ανάμεσα σε θρυμματισμένα πουκάμισα και λεγεώνες.

Θα περιμένω τι νύχτα σας αδιάφορος

χαμογελώντας με ψυχρότητα για τις ένδοξες μέρες.

Πίσω από το χάρτινο κήπο σας

πίσω από το χάρτινο πρόσωπό σας

εγώ θα ξαφνιάζω τα πλήθη

ο άνεμος δικός μου

μάταιοι θόρυβοι και τυμπανοκρουσίες επίσημες

μάταιοι λόγοι.

Μην αμελήσετε.

Πάρτε μαζί σας νερό.

Το μέλλον μας θα έχει πολὺ ξηρασία.

ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ εκτός των άλλων για την ανακοίνωση που κυκλοφόρησε μια μέρα πριν από την συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Ιθάκης στις 9/1 ο νέος Δήμαρχος Γιάννης Κασσιανός και στην οποία εκτός τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου προσέθεσε άλλα 10 (Δέκα) στα οποία όπως έλεγε «θα γίνει προκαταρτική ενημέρωση για τα παρακάτω φλέγονται θέματα του Δήμου».

Ας τα πάρουμε λοιπόν ένα-ένα….

1. ΠΛΑΤΕΙΑ-ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ: Ο κ. Δήμαρχος θέλει πάση θυσία να γκρεμίσει τη πλατεία στο Βαθύ γιατί θυμίζει λέει Μέτσοβο, τη θέλει λοιπόν να την φέρει στην προηγούμενη κατάσταση, δηλαδή όλη σε ένα επίπεδο και καλυμμένη με μάρμαρο και μόνο στη μέση το άγαλμα του ΟΔΥΣΣΕΑ. Μάλιστα –σαν κατασκευαστής που είναι (εκ Ρουμανίας προερχόμενος) υπολογίζει ότι θα στοιχίσει γύρω στις 100 χιλιάδες ευρώ και αν κοστίσει παραπάνω θα τα βάλει από τη τσέπη του, ενώ το έργο θα αναλάβει να το κάνει ο ίδιος ο Δήμος και αν αποφασίσει σήμερα το συμβούλιο στις 30 Απριλίου θα είναι έτοιμη! Σε ερώτηση Συμβούλων της Αντιπολίτευσης αν υπάρχει μελέτη, χρηματοδότηση και αν θα τηρηθεί νόμιμη διαδικασία απάντησε ότι «πείτε μου εσείς ότι θέλετε να γκρεμιστεί και εγώ είμαι έτοιμος από αύριο, τι θα χρονοτριβούμε η θα καθίσουμε να κουβεντιάζουμε τι χρώμα θα έχει το μάρμαρο..!!!»

«Και μαζί με αυτό το θέμα θα έρθει και το κυκλοφοριακό-θα κλείσει ο παραλιακός από το Δημαρχείο μέχρι του Δρακούλη, δεν μπορεί όπως λέει στον ίδιο χώρο να συνυπάρχουν τραπεζοκαθίσματα, αυτοκίνητα, τουρίστες, ποδήλατα, παιδιά….» Τώρα από πού θα περνάνε τα αυτοκίνητα δεν μας είπε, έκτος να φτιάξει γέφυρα η τα οδηγήσει στους περιφερικούς δρόμους που σκέφτεται να φτιάξει κάποτε!!!

2. ΕΥΡΕΣΗ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ: Εδώ το ψάχνει τη μία σκέφτεται τη Μαθητική Εστία, την άλλη το πρώην S/M του Λιβάνη, μετά το κτίριο του ΟΤΕ, η το κτίριο του πρώην ΟΤΕ, αυτές τις μέρες είναι όλο στο ψάξιμο. Στο Δημαρχείο θα αφήσει μόνο το γραφείο το δικό του, των Αντιδημάρχων και το Ληξιαρχείο, το δε χώρο που απομένει θα τον μετατρέψει σε χώρο υποδοχής και τελετών….. Ας κάνει ότι θέλει, πρέπει όμως να γνωρίζει ότι θα πρέπει να τηρήσει τις νόμιμες διαδικασίες-για αυτές χαμπάρι δεν θέλει να πάρει και επίσης να γνωρίζει ότι όλα τα κτίρια η τα οικόπεδα δεν είναι στην ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ του.

3. ΕΥΡΕΣΗ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΑΡΚΙΓΚ, ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΟΓΡΑΦΗΣΗ: « Ο Δήμος έχει 2 στρεμ. παρκινγκ ενώ χρειάζεται 40, βγει λοιπόν στη γύρα και ψάχνω οικόπεδα», μέχρι και ένα οικόπεδο του Δήμου στο παράλληλο δρόμο του παραλιακού που χωράει μόλις 1,5 αυτοκίνητο και αυτό παρκινγκ θα το κάνει.

4. ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ: Εδώ θα απομακρύνει όλα τα σκάφη που υπάρχουν εκεί-τους ψαράδες δεν θα τους πειράξει για την ώρα- πώς να του διώξει από κει αφού κάποιοι είναι φανατικοί υποστηρικτές του και για να δείξει το καλό παράδειγμα «έβγαλα το (πολυτελές) σκάφος μου από κει και το έδεσα μπροστά από το Δημαρχείο». Καλά κύριε Δήμαρχε πήρατε το σκάφος αλλά ξεχάσατε την βάρκας.

5. ΜΟΝΙΜΗ ΘΕΣΗ ΠΡΟΣΔΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΒΙΟΥ ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΟΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΟΓΡΑΦΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ: Μεταξύ των άλλων ο αθεόφοβος θέλει να μεταφέρει το FB της γραμμής το ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ στη μαρίνα –Αγκυροβόλιο του ΕΟΤ για καλύτερα- λες και το καράβι είναι δικό του και το πάει όπου θέλει. Μάλιστα για να δικαιολογήσει και να τεκμηριώσει τη θέση του είπε ότι «δεν μπορεί το καράβι να είναι δίπλα στο παράθυρο του Μάκη του Βερώνη». Δηλαδή μετά από 35-40 χρόνια το πλοίο της γραμμής θα φύγει από τη σημερινή προβλήτα για ενοχλείται ο Αντιδήμαρχος του κ. Γεράσιμος Βερώνης…. ο οποίος στη δήλωση του Δήμαρχου «ποίησε την νήσσαν». Φυσικά ο Δήμαρχος υπολογίζει χωρίς τον ξενοδόχο. Α) Το Αγκυροβόλιο είναι του ΕΟΤ και όχι του Δήμου και κατ επέκταση του Δήμαρχου-έχει παραχωρηθεί στο Δήμο με σύμβαση για συγκεκριμένη χρήση και με την υποχρέωση να κάνει και να κάνει συγκεκριμένα έργα έργα ανάπλασης του χερσαίου χώρου και όχι ασφαλτόστρωση του και παρκινγκ φορτοεκφόρτωσης αυτοκινήτων. Πρέπει να καταλάβει ο δήμαρχος ότι δεν εκλέχτηκε για να εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα αλλά να υπηρετεί το λαό της Ιθάκης!!! Πολύ περισσότερο των ημετέρων και της παρέας σας.

6. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΣΤΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΗΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ: Αυτό υποχρεούστε να το κάνετε κ. Δήμαρχε γιατί θα τρέχετε στα δικαστήρια εσείς όπως και οι δύο προηγούμενοι Δήμαρχοι, - η περιοχή έχει χαρακτηριστεί αναδασωτέα- αφού πρώτα εξασφαλίσετε όμως άλλο χώρο μεταφόρτωσης των απορριμμάτων του νησιού και όχι χωματερής όπως θέλετε παρανόμως να την ξεκινήστε στη περιοχή του Μαραθιά. Επίσης δεν θα μπορείτε να την μεταφέρεται στη κτήμα σας στη ίδια την περιοχή – που θα χαρίστε στο Δήμο- γιατί ο συγχωριανός Δασικός καιροφυλακτεί, αλλά και κάποιοι άλλοι συγχωριανοί σας Περαχωρίτες λένε ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα «γίνει της Κερατέας».

7. ΕΥΡΕΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. Aν το θέλετε πραγματικά κ. Δήμαρχε να το κάνετε, αλλά θα πρέπει να γίνει ίδιο και άλλες οχλούσες κατά τη γνώμη σας επιχειρήσεις της περιοχής- εξάλλου και το δρόμο θα ανοίξετε με τέσσερεις λουρίδες κυκλοφορίες- και 1-2 ΒΙΠΕ θα φτιάξετε αλλά και το Αεροδρόμιο έχετε οριοθετήσει στη περιοχή…

8. ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΔΙΠΛΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

9. ΑΜΕΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟ.

Και στα δύο συμφωνούμε κ. ΔΗΜΑΡΧΕ…

10. ΙΔΡΥΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΤΟΧΟ ΤΟ ΔΗΜΟ, ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ, ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΛΙΜΑΝΙΩΝ, ΜΑΡΙΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΙΘΑΚΗΣ. Εδώ κ. Δήμαρχε δεν μας πείσατε ότι η ΑΕ είναι μόνο για την εκμετάλλευση των λιμανιών κα. Μήπως στο πίσω μέρος του μυαλού σας έχετε κάτι περισσότερο από αυτό που μας ανακοινώσατε χθες. Γιατί στο μυαλό κάποιων εκλεκτών σας φίλων από το γειτονικό νησί και που μάλιστα τους βλέπετε τελευταία πιο συχνά, έχουν την ίδια άποψη με σας, αφού είναι γνώστες των ναυτιλιακών και των αυτοδιοικητικών πολύ περισσότερο της συγκοινωνιακής πολιτικής στη περιοχή μας. Ταιριάζετε στο «Έξω» από το μονοπώλιο της Κεφαλονιάς. Ας το αφήσουμε τώρα εν αναμονή των εξελίξεων.

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

-Σε ερώτηση του κ. Λιβιτσάνη γιατί στο Δήμο χρησιμοποιεί πρόσωπα εξωθεσμικά όπως την κ. Νίκη Παναγιωτοπούλου η οποία τυγχάνει να είναι αδελφή του, απάντησε ότι την « και στη συνέχεια ότι δουλεύει 12 ώρες εθελοντικά», κάλεσε δε όποιον προσφέρεται για εθελοντής να πάει στο Δήμο να δουλειά.

-Σε ερώτηση του κ. Στανίτσα γιατί το πλοίο της γραμμής θα πάει στη μαρίνα επειδή ενοχλεί το Αντιδήμαρχο του κ. Βερώνη απάντησε ναι!!!! «Πρέπει να καταλάβει ο δήμαρχος ότι δεν εκλέχτηκε για να εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα αλλά να υπηρετεί το λαό της Ιθάκης» είπε σε δηλώσεις του ο κ. Στανίτσας.

-Επίσης ο κ. Δήμαρχος μας είπε, ότι μέχρι τέλος του Απρίλη ο Δήμος θα προμηθευτεί μια μονάδα αφαλάτωσης 500 κυβ. προσωρινό μέτρο ώστε να μην διψάσει η πόλη το καλοκαίρι «αναγκαστικά παίρνω αυτό το μέτρο αφού οι αφαλατώσεις καίνε πολύ ρεύμα θα βρω άλλη λύση». Πιθανόν η λύση είναι η μεταφορά νερού από τον Αστακό κάτι που υποστήριζε προεκλογικά.

-Επέμενε ότι θα κάνει κτηματολόγιο και σε ερώτηση ότι δεν έχει πει κουβέντα για τη κατασκευή του Οίκου Ευγηρίας , δήλωσε ότι θα δει το θέμα σύντομα μιας και θέλει να εξετάσει τους χώρους γύρω από το Γυμνάσιο, τη Μαθητική Εστία, Κέντρο Υγείας και το Δημοτικό Στάδιο, γιατί στη συγκεκριμένη περιοχή και ιδιαίτερα στη περιοχή του Κάμπου θέλει να προβλέψει τη κατασκευή Κολυμβητηρίου, Συνεδριακού Κέντρου, Κλειστού Γυμναστηρίου κα.

-Σε τοποθέτηση της Αντιπολίτευσης ότι αν το πλοίο αλλάξει θέση στο λιμάνι στο Βαθύ, η πλοιοκτήτρια εταιρία «θα πάρει το καράβι της και θα φύγει», ανέφερε ότι έχει μιλήσει με την πλοιοκτήτρια εταιρεία και η οποία δεν έχει αντίρρηση.

-Μας ανέλυσε πως οι κάτοικοι μπορούν όλα τα απορρίμματα να τα ανακυκλώνουν (χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, τα ξύλα θα τα καίμε) ακόμα και των «αποφαγιών» θα τα κάνουμε λίπασμα, ενώ τα υλικά οικοδομών θα βρει χώρο να τα ρίχνει ώστε ο Δήμος να μην στέλνει τίποτε στο ΧΥΤΑ στη Κεφαλονιά.

-Ότι θα οργανώσει την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μιας και έχει 10 μηχανικούς με αυτούς που θα έρθουν από τη Κεφαλονιά ώστε να βγαίνουν γρήγορα οι μελέτες και ο Δήμος θα κάνει μόνος τα έργα!!!!!! Και έφερε το παράδειγμα ότι για το καθαρισμό του λιμανιού και των παραλιών χρειάζεται ο Δήμος 300000 ευρώ που αντί αυτού του ποσού θα πάρει μια μαούνα και ένα γερανό και θα καθαρίζει το λιμάνι μόνο του.

Μετά από την ημερήσια διάταξη ο Πρόεδρος του ΔΣ ζήτησε από το Σώμα να ψηφίσει για το χώρο που θα γίνονται τα Δημοτικά Συμβούλια και αυτός να είναι το Μορφωτικό Κέντρο Ιθάκης που ο Δήμος θα τον νοικιάσει με 150 ευρώ την συνεδρίαση. Στο σημείο αυτό εναντιώθηκε η Αντιπολίτευση, σε ότι αφορά το ενοίκιο, μιας και ο Δήμος Ιθάκης έχει διαθέσει περισσότερες από 250000 ευρώ για τη συντήρηση του ιδρύματος και «δικαιούται» να μην δίνει καν ενοίκιο.

Ενώ στην αρχή ο πρόεδρος του ΔΣ είπε ότι στο τέλος θα μπορούν να μιλήσουν και όσοι θέλουν από τους παρευρισκόμενους, έδωσε το δικαίωμα μόνο στον πρώην Δήμαρχο Σπύρο Αρσένη ο οποίος εξήγησε στο κ. Κασσιανό τη διαδικασία για το πώς γίνονται τα δημόσια έργα… κάτι που για πολλοστή φορά ο νέος Δήμαρχος δεν θέλει να καταλάβει. Ο κ. Αρσένης του μετέφερε ότι πχ κάνει οτιδήποτε για τη πλατεία χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες, σε περίπτωση που οπωσδήποτε το καταγγείλει η πλατεία θα μείνει «γιαπί» για κανένα χρόνο μέχρι να τελειώσει το θέμα δικαστικά.

ΕΚΕΙΝΟ που θέλουμε να πούμε ότι αν ο Δήμαρχος συνεχίσει όπως θέλει-δηλαδή με δικιά του παντιέρα, θα είναι επιζήμιος για το νησί και τους ανθρώπους του. Προκαλεί και μάλιστα όσους θεωρεί ότι «του πάνε κόντρα», δηλαδή με όσους προσπαθούν να πούνε τη δική τους γνώμη και είναι αντίθετη από τη δικιά δηλώνει ότι θέλει να τους «βουλώσει» και να τους «εξαφανίσει»…. η χθες μετά το ΔΣ στο εστιατόριο PORTO όταν συναντήθηκε με τον Δικηγόρο κ. Αλέξανδρο Ταφλαμπά τον προκάλεσε λέγοντας του ενώπιων μαρτύρων «να σταματήσεις να πετιέσαι γιατί θα την βρεις από μένα» επειδή στο ΔΣ αφού δεν του έδιναν το λόγο, ανέφερε ότι η απόφαση σχετικά με το ενοίκιο του ΜΚΙ μπορεί να προσβληθεί, μιας και στη ψηφοφορία συμμετείχε ο Δημοτικός Σύμβουλος Ντέννις Γρίβας που είναι και μέλος του ΔΣ του ιδρύματος ΜΚΙ. Στον ίδιο είχε πει στη πρώτη του μετεκλογική συγκέντρωση στο κινηματογράφο ότι «θα φωνάξει την Αστυνομία να τον βγάλει έξω»…

Πάντως η αλαζονική και πρωτόγνωρη συμπεριφορά του νέου Δημάρχου έχει φέρει τον κόσμο στα ΔΣ αφού θυμίζουν λαϊκές συνελεύσεις μιας και σε κάθε Συμβούλιο συμμετέχουν περισσότερα από 200 άτομα.

ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ λοιπόν όλοι μας τις ευθύνες που μας αναλογούν προτάσσοντας στην καθημερινή μας ζωή αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν. Εάν και όπως λέει ο λαός μας «η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται» σίγουρο είναι ότι δεν κάναμε και το καλύτερο ξεκίνημα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.