Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Το «έντονε» ή το «πούντονε»;


Αναταράξεις στο «Ιόνιο Αρχιπέλαγος» του κυρίου Μπεριάτου προκάλεσε η δεικτική τοποθέτηση του Παναγιώτη Σκληρού ,Γραμματέα της Περιφερειακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ (αν και παραιτηθείς ακόμη δεν έχει αντικατασταθεί ) στα Κερκυραϊκά μέσα, σχετικά με τη θέση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς κυρίου Γεωργάτου όπως αυτή έχει εκφραστεί από τον ίδιο στο Παρελθόν.
Ο Κύριος Γεωργάτος φέρεται να είναι υποστηρικτής της κατάργησης της ΠΙΝ και υπέρ της ενσωμάτωσης της Κεφαλονιάς στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προβάλλοντας ως έναν από τους σημαντικότερους λόγους τον ηγεμονισμό της Κέρκυρας .
Την τοποθέτηση Σκληρού για τη θέση Γεωργάτου ήλθε να συμπληρώσει και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με την «Επτανησιακή Αναγέννηση» Γεράσιμος Φόρτες σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Ο κύριος Φόρτες υπενθύμισε τη γνωστή έκφραση Γεωργάτου για το «έντονε και το πούντονε» . Τι και αν παλεύει να εμφανιστεί ο κύριος Μπεριάτος ως ο εγγυητής της Περιφερειακής συνοχής ; Η υποψηφιότητα Γεωργάτου αποτελεί από μόνη της αντεπιχείρημα.
Αρχική πηγή: kefaloniapress.gr - politika mezedakia

















1 σχόλιο:

  1. Τοπικισμοί, χωρίς ουσία, προκειμένου να μαζέψουμε ψήφους, λίγο πριν τις εκλογές.
    Όλοι ξέρουν πως μια τόσο μικρή περιφέρεια δεν έχει κανένα νόημα, στα πλαίσια της Ε.Ε.. Επί πλέον δεν έχει καμία συνοχή, πέραν από τους συναισθηματισμούς του παρελθόντος.
    Αυτοί δεν ενδιαφέρουν κανένα, εκτός από πολιτικάντηδες, που έχουν επενδύσει την πολιτική τους καρριέρα στη περιφέρεια και κάποια άλλη κατάσταση θα τους βγάλει εκτός παιχνιδιού.
    Οι υποκριτές ξέρουν, πως η επιλογή των μεγαλύτερων περιφερειών είναι μονόδρομος. Όποιος θέλει να παραμείνουμε ενωμένοι και μαζί, όποιος θέλει πραγματικά το καλό των νησιών, κοιτά την ομοιότητα με άλλες περιοχές και π.χ. προτείνει ΜΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗς ΕΛΛΑΔΑΣ. Έχει προβλήματα συνοχής μια τέτοια περιφέρεια, αλλά έχει μια σοβαρή βάση: τη νησιωτικότητα, που ακόμα να τη δούμε εμείς οι δυτικοί νησιώτες.
    Τα υπόλοιπα είναι τρίχες.
    Υποκρισία και τοπικισμός, είναι η ιδεολογία των πολιτικάντηδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.